30 november 2017

Het verhaal ' Dit kan nie gekker word nie' , dat bij Zuid-Afrika 2017 is geplaatst werd eind november 2017 door Taalvoutjes gepubliceerd op hun website en Facebookpagina. Er kwamen nogal wat reacties, 538 in totaal, soms wel erg negatief. Veel reacties gingen over mijn verkeerde gebruik van het Afrikaans. Dat betreur ik (bij plaatsing op deze website - onder 'Zuid-Afrika, Lesotho en Swaziland 2017'  - heb ik dit gecorrigeerd). Het was slordig van me en het leidde de aandacht helaas te veel af van het verhaal zelf. Desondanks werd het ook nog 33 keer gedeeld.      

 

 

2 april 2016

In het voorjaar van 2016 staat onderstaande foto van Rene uit Mexico en in Meridian van november 2015 stond Lione's Canadese beer; in die van juni 2016 een oude foto van Lione uit de Pantanal.                                                                                      

           

           

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                         

 

 

 

 

22 maart 2014

Ons reisverslag over Abu Dhabi/ Dubai is gepubliceerd op de website van de Telegraaf:  

http://www.telegraaf.nl/reiskrant/22409447/__In_de_wolken_van_Abu_Dhabi__.html
De reportage van de Telegraaf zelf (gemaakt door journaliste Wendy Roep) staat hier:
 

http://www.telegraaf.nl/reiskrant/verrereizen/22422315/__Abu_Dhabi__uit_de_schaduw__.html

                                           

    
De Telegraaf 22 maart 2014  www.reiskrant.nl                              De Telegraaf 22 maart 2014


21 maart 2014

Ons reisverhaal over Bonaire is gepubliceerd op Bestemminginbeeld: http://www.bestemminginbeeld.nl/vakantie/midden-amerika/bonaire/actueel/specials/2449/bonaire_verrassende_natuur_en_onderwaterwereld.html

31 januari 2014


Rene heeft de reisverhalenwedstrijd van de Reiskrant van de Telegraaf gewonnen. Prijs: een trip van zes dagen voor Lione en hem naar Abu Dahbi in februari 2014. Het verslag en foto's verschijnen eind maart in de Reiskrant/Telegraaf.


                                

13 september 2013
In augustus 2013 hebben wij een reis gemaakt naar het zuidwesten van de USA. Dankzij The Las Vegas Convention and Visitors Authority, Papillon Las Vegas en Bestemminginbeeld hebben wij, als onderdeel van deze reis, een prachtige trip vanuit Las Vegas naar de West Grand Canyon gemaakt. We hebben er - als tegenprestatie - een artikel over geschreven, dat is gepubliceerd op Bestemming in Beeld. Volg onderstaande link:
http://www.bestemminginbeeld.nl/vakantie/noord-amerika/verenigde_staten/actueel/specials/2422/las_vegas_en_grand_canyon_big_city_en_big_nature_binnen_24_uur.html

Las Vegas en Grand Canyon, Big City en Big Nature binnen 24 uur.

Las Vegas en Grand Canyon, Big City en Big Nature binnen 24 uur.

Gepubliceerd op vrijdag 13 september 2013

Als we horen dat Lione en René Kolsteren in augustus 2013 een reis gaan maken naar het zuidwesten van de Verenigde Staten en daar ook Las Vegas aandoen, klimmen we in de telefoon. Want tijdens een presentatie eerder dat jaar kennen we de mensen die verantwoordelijk zijn voor de promotie van de grootste 'Showstad' van de wereld, en wie weet kunnen ze Lione en René een mooie entree geven in de stad, zodat ze daar verslag van kunnen doen op BiB. En zo gebeurt waar niemand op heeft gerekend. Er wordt een helicoptervlucht naar de Grand Canyon voor ze geregeld. Hun ervaring? 'Vliegen als vlinder door de Canyon....een euforisch gelukzalig gevoel'
Door: Lione en René Kolsteren

LIONE+RENE 90X90 -  Bron: BiB Ambassadeur -  Credit: LIONE

Het zuidwesten van de Verenigde Staten is zonder twijfel het spectaculairste deel van het land. De combinatie van overweldigende natuurwonderen (rotsformaties van rood zandsteen, canyons, woestijngebieden, berglandschappen) in Californie, Nevada, Utah en Arizona (samen 28 keer zo groot als Nederland) en de wereldsteden San Francisco, San Diego, Los Angeles, Las Vegas, Phoenix en Salt Lake City maakt een reis naar dit gebied tot een bijzonder aantrekkelijk avontuur met louter hoogtepunten. Big City versus Big Nature, het moderne leven versus oeroude onaangetaste natuur. Het gaat hier hand in hand samen en het loopt naadloos in elkaar over: moeder Natuur heeft hier haar best gedaan en de bruisende miljoenensteden zijn nooit ver weg. Het meest merkbaar is dit in Las Vegas. Midden in de bloedhete woestijn, waar het zomers probleemloos 45 graden en meer wordt, ligt deze enorme metropool, die we allemaal kennen als de amusementsstad bij uitstek. Maar Vegas heeft meer te bieden en dat is toch minder bekend. Zodra je de stad uit gaat, ben je midden in de overweldigende natuur. En de Grand Canyon is dichterbij dan je denkt, zoals we zelf hebben ervaren. Vlieg even mee.
 

7 augustus 2013
Het kan soms vreemd gaan met een foto op het internet. Bestemminginbeeld plaatste op 5 augustus 2013 onderstaande foto van Lione op haar Facebookpagina. De foto werd door 12.472 mensen bekeken, kreeg 269 likes, 28 reacties en de foto werd 47 keer gedeeld!

                                

15 december 2012

In de Telegraaf van 15 december 2012 staat onderstaand artikel over Rene. Aanleiding was zijn verslag over Patagonie, dat in de smaak viel bij de redactie: www.reiskrantreporter.nl/reports/140-de-galapagos-een-natuurparadijs-in-de-stille-oceaan

                                             


15 september 2012
Voor Visit Norway en Bestemming in beeld heeft Lione een persreis gemaakt naar Noorwegen. Haar verslag is gepubliceerd op Bestemming in beeld:
 
Fjord-Noorwegen in vijf dagen: <br/>over natuur, actie, historie en cultuur
Fjord-Noorwegen in vijf dagen:
over natuur, actie, historie en cultuur
Gepubliceerd op maandag 17 september 2012
 
Print
 

Op uitnodiging van Visit Norway heeft Lione Kolsteren ( Spotter op BiB sinds 2009 ) samen met nog zes journalisten uit Nederland en België een 5-daagse reis gemaakt naar Fjord Noorwegen. Ze was er nog nooit geweest en dat is best gek, als je bedenkt hoeveel dit land te bieden heeft en hoeveel andere landen ze samen met haar man René al heeft bezocht. Een buitenkansje dus, om met eigen ogen te zien en te ervaren waarom National Geographic Traveler Magazine de fjorden van Zuidwest Noorwegen heeft uitgeroepen tot de beste attractie op de Werelderfgoedlijst van Unesco. En waarom Lonely Planet deze bestemming in de top 10 ‘reizen van je leven’ heeft gezet. Na 5 dagen weet ze het en heeft Noorwegen er een fan bij.

Door: Lione en René Kolsteren
AVATAR GROOT LIONE -  Bron: BiB-Ambassadeur -  Credit: LioneBij fjorden denk ik aan bergachtige kusten met diepe inhammen en steil oplopende rotsen. De fjordenkust van West Noorwegen is uniek in de wereld en is onlosmakelijk verbonden met Noorwegen. De regio bestaat uit vier verschillende provincies, Rogaland, Hordaland, Sogn & Fjordane en Møre & Romsdal. Mijn reis gaat naar het laatste gebied. Met een oppervlakte van ongeveer de helft van Nederland en slechts 250.000 inwoners. Dat kan niets anders betekenen dan dat er hier vooral veel ruimte is en dat de natuur het voor het zeggen heeft. De reis belooft een mix te worden van natuurschoon, buitenactiviteiten, historie en cultuur.

Lees verder:
www.bestemminginbeeld.nl/vakantie/europa/noorwegen/fjord-noorwegen/actueel/specials/2339/fjord-noorwegen_in_vijf_dagen_%3Cbr-%3Eover_natuur_actie_historie_en_cultuur.html


22 juni 2012
Twee van onze verhalen uit Myanmar zijn opgenomen in de vierde verhalenbundel ‘ Waar ben ik nu verzeild?’ van Waarbenjij.nu, de grootste reizigerscommunity van Nederland. Deze bundel is eind juni 2012 verschenen.

                                              

juni 2011
Ons reisverhaal 'Whatever happens, get on that train' uit India werd geplaatst in het reismagazine Columbus, nr. 23. Daarna zijn er nog ruim twintig andere verhalen door Columbus Magazine/Reisreporter verkozen tot verhaal van de week (top blog). De meeste van deze verhalen zijn terug te vinden in ons boek ' Deining aan de Irrawaddy'.

Het
reisverslag Australie was het winnende reisverhaal in de reisverhalenwedstrijd 2006 van reisorganisatie Fox Reizen:
www.fox.nl.

Het reisverslag Costa Rica was het winnende reisverhaal in dezelfde reisverhalenwedstrijd van 2002.

Ons reisverslag over de Galapagos is gepubliceerd in
Reizen van de ANWB


18 februari 2011
Onderstaande foto is opgenomen in het boek "KLIK ik heb je!" van fotograaf Peter de Ruiter, dat sinds 15 februari 2011 verkrijgbaar is, o.a. bij bol.com. De foto is tevens gepubliceerd in Meridian Travel Magazine, juli 2012.

                                              

1 januari 2011
 
In de competitie Reisreporter van Columbus Magazine van het jaar 2010 hebben we de publieksprijs gewonnen.
www.columbusmagazine.nl/nieuws/3362/en_de_reisreporter_van_2010_is.html

In juli 2010 hebben we voor het Ierse verkeersbureau en Bestemming in beeld een persreis naar Ierland
gemaakt. Het reisverhaal en foto's van deze reis zijn inmiddels op deze site geplaatst. Het reisverslag Ierland is
ook te lezen op :
www.bestemminginbeeld.nl/specials/2116/bed_+_breakfast_de_leukste_manier_om_ierland_te_verkennen.html

1 november 2008
Deze site is online gegaan.

Bekroonde foto's
Deze foto van een dorpstafereeltje in Zambia (hier onder) werd in december 2009 verkozen tot de foto van de week bij
http://www.columbusmagazine.nl/reisreporter.html


 

                                                     

In januari 2010, een week na onze thuiskomst uit Bali, werd onderstaande foto verkozen tot foto van de week op dezelfde reissite.
 
                                                   

Onderstaande foto (Myanmar) werd bij Columbus Magazine / Reisreporter foto van de maand november 2011:


                                                               
                                                     

Deze foto uit Brazilie is gepubliceerd in Columbus Magazine, editie 32 (winter 2011/2012):

                                                              


In 
 september 2012 won deze foto uit Myanmar de eerste prijs in een fotowedstrijd van Azie.nl . We kwamen hem ook tegen in de borchures van reisbureau Kras bij een rondreis Myanmar. De foto werd tweede in een prijsvraag van NBBS en KLM in november 2017


                      

In Columbus Magazine van januari 2013 zijn twee van Lione's foto's gepubliceerd:


                            En in Meridian Magazine van
januari 2013 staat deze:

                                                             
  

In Meridian van maart 2013 staat ook weer een foto van Lione:

                                                              


Meridian van februari 2014:


                                                                              

 

Meridian augustus 2014:

                                                                               


Daarna zijn nog enkele malen foto's van Lione en ook enkele van Rene gepubliceerd in Meridian.